Contact opnemen?071 542 61 52

Roy B. vervolgd voor dood Orlando (17)

16/10/2018

De 27-jarige Roy B. uit Den Haag wordt vervolgd voor betrokkenheid bij de dood van de Rotterdamse tiener Orlando Boldewijn. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

De eigenaar van de visboot, waar de 17-jarige Orlando op 18 februari een afspraakje had, was al verdachte in de zaak en is eerder dit jaar aangehouden en na enkele dagen weer in vrijheid gesteld.

Orlando kwam die bewuste zondag na een afspraak in Den Haag niet meer thuis. Hij bleek voor het laatst gezien in de Haagse wijk Ypenburg, nabij het Böttgerwater. Naar aanleiding van een anonieme tip werd maandagavond 26 februari door duikers gericht gezocht in De Blauwe Loper, het water nabij de plek waar hij het laatst werd gezien. Diezelfde avond werd op de vaste visplek van Roy B. het lichaam van Orlando in het water aangetroffen.

Aanvullend onderzoek heeft volgens het OM uitgewezen dat niet kan worden vastgesteld dat Orlando door geweld om het leven is gekomen. ,,Het onderzoek aan het lichaam van Orlando heeft geen doodsoorzaak opgeleverd en ook uit de andere onderzoeksresultaten kan niet worden afgeleid dat er sprake is geweest van een zogeheten ‘levensdelict’ (moord of doodslag)”, aldus justitie.

Uit het onderzoek is wel gebleken dat de verdachte Orlando in de nacht van 18 op 19 februari in het water heeft zien liggen en hem daarin heeft laten liggen, zonder hem hulp te bieden of de hulpdiensten te alarmeren. Het Openbaar Ministerie gaat B. daarvoor vervolgen. Er is een voorlopige tenlastelegging opgesteld waarin de verdachte mishandeling met de dood tot gevolg, dood door schuld en het nalaten om hulp te verlenen wordt verweten. ,,Er zal nog aanvullend onderzoek worden verricht om meer zekerheid te krijgen in welke mate het nalaten van verdachte heeft bijgedragen aan het overlijden van Orlando.”

Advocaat Sébas Diekstra laat namens de nabestaanden weten het terecht te vinden dat B. wordt vervolgd voor betrokkenheid bij de dood van de Rotterdammer. ,,Wij hebben het gevoel dat het OM uiteindelijk alles op alles heeft gezet om in deze zaak de feiten boven tafel te krijgen.”

(De Telegraaf)

Gerelateerde berichten

Rechtbank te Dordrecht
19jun

Dertig jaar cel voor poging tot femicide ex-partner en doodslag op haar moeder

De 51-jarige man die op 21 januari 2023 zijn 38-jarige ex-partner ernstig verwondde en haar …

Lees bericht
Zangeres Jill Helena
14jun

OM eist drie jaar cel tegen Ali B voor de aanranding van Jill Helena en drie andere zedenmisdrijven

Het Openbaar Ministerie Noord-Holland (OM) heeft vandaag drie jaar gevangenisstraf geëist tegen een 42-jarige man …

Lees bericht
05mrt

OM eist in hoger beroep 3,5 jaar tegen man die verdrinkende Orlando niet hielp

Het OM heeft dinsdag in hoger beroep 3,5 jaar cel geëist tegen Roy B. Justitie …

Lees bericht

U kunt uw vraag of uw persoonlijke situatie vrijblijvend aan onze advocaten voorleggen.

  • Home
  • Over ons
  • Rechtsgebieden
  • Onze mensen
  • Nieuws
  • Contact
  • Zaak aanmelden
  • Neem contact met ons op

    Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 071 542 61 52!