Contact opnemen?071 542 61 52

Robert van der Laan

Advocaat

Robert van der Laan is voor zijn start als advocaat ruim tien jaar werkzaam geweest binnen het voormalige regionale politiekorps Haaglanden. Daar is hij onder andere werkzaam geweest binnen de opsporing en heeft hij geruime tijd deel uitgemaakt van een speciale aanhoudingseenheid. Als rechercheur heeft hij deel uitgemaakt van zogenaamde TGO’s en hij heeft zich daarnaast veel bezig met de behandeling van zedenzaken.

Van der Laan is strafrechtelijk afgestudeerd en heeft vanaf het begin van carrière veelal verdachten bijgestaan. Hij heeft inmiddels zijn specialistenopleiding afgerond en hij mag zich dan ook als één van de weinige advocaten in Leiden strafrechtspecialist noemen. Daarnaast is het afronden van de specialisatieopleiding een vereiste om lid te worden van Nederlandse Vereniging van StrafrechtAdvocaten (NVSA).

Door zijn specialisatie en zijn achtergrond is Robert van der Laan, naast het commune strafrecht, een expert op het gebied van zedenzaken. Dit zijn bij uitstek zaken met enorme gevolgen voor alle partijen en dit maakt dan ook dat het van groot belang is voor iemand die verdacht wordt van een zedenmisdrijf dat hij of zij wordt bijgestaan door een gespecialiseerd advocaat!

Diekstra Van der Laan Advocaten is gevestigd in Leiden maar Robert van der Laan staat door heel het land verdachten bij en afstand speelt dan ook geen enkele rol. Bent u verdachte van een misdrijf, dan is hij de aangewezen advocaat!

Naast het verlenen van bijstand aan verdachten in het strafproces staat Robert van der Laan ook veel slachtoffers van zware gewelds- en zedenmisdrijven in het strafproces bij. Door zijn strafrechtexpertise weet hij precies hoe een strafzaak werkt en tegen welke problemen slachtoffers in de praktijk aanlopen en het feit dat hij beide kanten behandelt is dan ook zeker een pluspunt. Hij is als slachtofferadvocaat doortastend en probeert een slachtoffer zo goed mogelijk in het proces te begeleiden. Kortom bent u slachtoffer en bent u op zaak naar een advocaat die hart heeft voor uw zaak, dan bent u bij Robert van der Laan aan het juiste adres.

Naast reguliere personen verleent Robert van der Laan in het bijzonder ook bijstand aan opsporingsambtenaren in het strafproces. Door zijn achtergrond begrijpt hij als geen ander hoe moeilijk het werk als opsporingsambtenaar op sommige momenten kan zijn en dat een advocaat dit begrijpt is uiteraard niet vanzelfsprekend! Bent u als opsporingsambtenaar slachtoffer geworden of aangemerkt als verdachte neem dan vrijblijvend contact met hem op.

Ten slotte is Mr. Van der Laan gastdocent aan de Politieacademie en het geven van college doet hij met veel plezier. Lesgeven is voor hem een uitgelezen kans om de kloof tussen de advocatuur en de politie te verkleinen en om de nieuwe generatie politieagenten een kijkje te geven in de dagelijkse rechtspraktijk.

Mr. R.G. van der Laan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– Slachtofferrecht
– Strafrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging van StrafrechtAdvocaten (NVSA)
– Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers (LANGZS)

Nevenfunctie(s)

– Gastdocent bij de Politieacademie

Bel mij terug:
  Gerelateerde berichten

  03apr

  Interview Diekstra in jaarverslag 2023 Raad voor Rechtsbijstand

  Als slachtofferadvocaat staat Sébas Diekstra bekend om zijn standvastige inzet voor de nabestaanden en slachtoffers …

  Lees bericht
  21mrt

  Wet seksuele misdrijven aangenomen door Eerste Kamer

  De Eerste Kamer debatteerde dinsdag 19 maart over de Wet seksuele misdrijven. Na het debat …

  Lees bericht
  19mrt

  Hof legt 10 weken cel op voor het niet bellen van 112 in zaak Orlando Boldewijn

  Het gerechtshof in Den Haag heeft de 33-jarige Roy B. een aanzienlijk lagere straf opgelegd …

  Lees bericht
 • Home
 • Over ons
 • Rechtsgebieden
 • Onze mensen
 • Nieuws
 • Contact
 • Zaak aanmelden
 • Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 071 542 61 52!