Contact opnemen?071 542 61 52

Robert van der Laan

Advocaat

Robert van der Laan is voor zijn start als advocaat ruim tien jaar werkzaam geweest binnen het voormalige regionale politiekorps Haaglanden. Daar is hij onder andere werkzaam geweest binnen de opsporing en heeft hij geruime tijd deel uitgemaakt van een speciale aanhoudingseenheid. Als rechercheur heeft hij deel uitgemaakt van zogenaamde TGO’s en hij heeft zich daarnaast veel bezig met de behandeling van zedenzaken.

Van der Laan is strafrechtelijk afgestudeerd en heeft vanaf het begin van carrière veelal verdachten bijgestaan. Hij heeft inmiddels zijn specialistenopleiding afgerond en hij mag zich dan ook als één van de weinige advocaten in Leiden strafrechtspecialist noemen. Daarnaast is het afronden van de specialisatieopleiding een vereiste om lid te worden van Nederlandse Vereniging van StrafrechtAdvocaten (NVSA).

Door zijn specialisatie en zijn achtergrond is Robert van der Laan, naast het commune strafrecht, een expert op het gebied van zedenzaken. Dit zijn bij uitstek zaken met enorme gevolgen voor alle partijen en dit maakt dan ook dat het van groot belang is voor iemand die verdacht wordt van een zedenmisdrijf dat hij of zij wordt bijgestaan door een gespecialiseerd advocaat!

Diekstra Van der Laan Advocaten is gevestigd in Leiden maar Robert van der Laan staat door heel het land verdachten bij en afstand speelt dan ook geen enkele rol. Bent u verdachte van een misdrijf, dan is hij de aangewezen advocaat!

Naast het verlenen van bijstand aan verdachten in het strafproces staat Robert van der Laan ook veel slachtoffers van zware gewelds- en zedenmisdrijven in het strafproces bij. Door zijn strafrechtexpertise weet hij precies hoe een strafzaak werkt en tegen welke problemen slachtoffers in de praktijk aanlopen en het feit dat hij beide kanten behandelt is dan ook zeker een pluspunt. Hij is als slachtofferadvocaat doortastend en probeert een slachtoffer zo goed mogelijk in het proces te begeleiden. Kortom bent u slachtoffer en bent u op zaak naar een advocaat die hart heeft voor uw zaak, dan bent u bij Robert van der Laan aan het juiste adres.

Naast reguliere personen verleent Robert van der Laan in het bijzonder ook bijstand aan opsporingsambtenaren in het strafproces. Door zijn achtergrond begrijpt hij als geen ander hoe moeilijk het werk als opsporingsambtenaar op sommige momenten kan zijn en dat een advocaat dit begrijpt is uiteraard niet vanzelfsprekend! Bent u als opsporingsambtenaar slachtoffer geworden of aangemerkt als verdachte neem dan vrijblijvend contact met hem op.

Ten slotte is Mr. Van der Laan gastdocent aan de Politieacademie en het geven van college doet hij met veel plezier. Lesgeven is voor hem een uitgelezen kans om de kloof tussen de advocatuur en de politie te verkleinen en om de nieuwe generatie politieagenten een kijkje te geven in de dagelijkse rechtspraktijk.

Mr. R.G. van der Laan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– Slachtofferrecht
– Strafrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Lidmaatschappen

Nederlandse Vereniging van StrafrechtAdvocaten (NVSA)
– Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers (LANGZS)

Nevenfunctie(s)

– Gastdocent bij de Politieacademie

Bel mij terug:
  Gerelateerde berichten

  11nov

  Moordverdachte zaak Emmy Kroon zwaarder gestraft na door hem ingesteld hoger beroep: 13,5 jaar cel en TBS met dwang

  De man die Emmy Kroon doodde vlak nadat zij hun relatie beëindigde, is in hoger …

  Lees bericht
  17okt

  Hoge Raad: De veroordeling van Thijs H. wegens drievoudige moord blijft in stand

  De veroordeling van Thijs H. wegens het plegen van een moord op 4 mei 2019 …

  Lees bericht
  20sep

  TBS met dwangverpleging na neersteken huisarts in Den Haag

  De rechtbank Den Haag heeft vandaag een 39-jarige verdachte tbs met dwangverpleging opgelegd na het …

  Lees bericht
 • Home
 • Over ons
 • Rechtsgebieden
 • Onze mensen
 • Nieuws
 • Contact
 • Zaak aanmelden
 • Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 071 542 61 52!