Contact opnemen?071 542 61 52

OM wil bevindingen zoekhonden niet aan zaak Sabrina Oosterbeek toevoegen

22/09/2021

De nabestaanden van de in 2017 spoorloos verdwenen Sabrina Oosterbeek willen dat het gerechtshof alsnog kijkt naar een rapport van Signi Zoekhonden. Een zoekhond van deze organisatie is aan de hand van de geur van Sabrina uitgekomen op een afvalverwerkingsplaats in Amsterdam, vlakbij de Gaasperplas. Daar zijn vervolgens lijkhonden aangeslagen. Met deze resultaten is vervolgens niets gedaan, aldus de advocaten van de nabestaanden.

Het OM wilde zowel in eerste aanleg als in hoger beroep de bevindingen niet aan het procesdossier toevoegen.

Advocaten Sébas Diekstra en Wendy van Egmond vragen nu namens de nabestaanden in een brief aan het hof Amsterdam de bevindingen alsnog mee te nemen in het hoger beroep dat momenteel dient tegen Sjonny W. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Oosterbeek en twee andere vrouwen.

De honden van Signi zijn drie keer op zoek gegaan naar Oosterbeek. Bij de tweede zoektocht pikte een hond een spoor op dat leidde naar een afgesloten afvalpunt. Bij het derde onderzoek kon Signi het terrein op. De hond volgde een spoor naar een grofvuilcontainer en sloeg daar aan. „Vervolgens zijn er twee zoekhonden ingezet. Onafhankelijk van elkaar sloegen beide aan onder de eerder genoemde grofvuilcontainer”, staat in het rapport.

In 2019 veroordeelde de rechtbank Sjonny W. tot veertien jaar en vijf maanden gevangenisstraf voor het ombrengen en in stukken zagen van de 30-jarige Mirela Mos in 2004. Hij werd vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van Monique Roossien (26) in 2003 en Oosterbeek. Er was twintig jaar cel en tbs geëist voor betrokkenheid bij de dood van alle drie de vrouwen.

De rechtbank overwoog: “Uit het dossier is geen enkel spoor van het stoffelijk overschot van Sabrina Oosterbeek naar voren gekomen, dan wel een aanwijzing dat haar lichaam is weggemaakt.”

Uit de onderzoeksbevindingen van Signi Zoekhonden blijkt dat er wel degelijk een mogelijk spoor is van het stoffelijk overschot van Sabrina, zeggen de advocaten. ,,Het is daarom noodzakelijk dat deze onderzoeksbevindingen met het gerechtshof worden gedeeld.”

U kunt uw vraag of uw persoonlijke situatie vrijblijvend aan onze advocaten voorleggen.

  • Home
  • Over ons
  • Rechtsgebieden
  • Onze mensen
  • Nieuws
  • Contact
  • Zaak aanmelden
  • Neem contact met ons op

    Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 071 542 61 52!