Contact opnemen?071 542 61 52
Contact opnemen via Whatsapp?06 107 672 22

Om doet onderzoek naar dood Ivana

27/02/2018

Het Nederlandse Openbaar Ministerie gaat onderzoek doen naar de dood van Ivana Smit, het model dat drie weken geleden overleed in Kuala Lumpur. Haar familie noemt het onderzoek een belangrijke doorbraak in een moeilijke periode. Ivana’s ouders waren er vanaf moment één van overtuigd dat hun dochter niet stierf als gevolg van een ongeluk, zoals de Maleisische overheid claimt. Haar familie denkt dat zij om het leven kwam door een misdrijf en eiste een grondiger onderzoek.

Eerder deze week stuurde advocaat Sébas Diekstra een brief naar het Openbaar Ministerie met het verzoek tot verder onderzoek. In eerst aanleg is het een oriënterend onderzoek, waarin wordt bestudeerd of er aanleiding is voor een strafrechtelijk onderzoek.

Autopsie

Wim de Bruin, woordvoerder van het Landelijk Parket: ,,Om te beginnen hebben we nu de twee autopsierapporten opgevraagd, zowel het Nederlandse als het Maleisische verslag. Aan de hand daarvan besluiten we vervolgstappen.”

Oom Fred Agenjo: ,,Dit is geweldig nieuws zo vlak voor de uitvaart. Ik had er eerlijk gezegd niet meer op gerekend. Het onderzoek is hoopvol en het geeft vertrouwen. We zitten nog niet op een dood spoor, dat is belangrijk voor ons.”

Ivana wordt zaterdag gecremeerd in Roermond. De familie nodigt iedereen uit om aanwezig te zijn bij de dienst die daaraan vooraf gaat.

(De Telegraaf)

Gerelateerde berichten

08mrt

‘Dood Ivana Smit moet worden behandeld als een moordzaak’

De dood van fotomodel Ivana Smit moet verder worden behandeld als een moordzaak. Dat stelt …

Lees bericht
27feb

Dood Nederlands model ongeluk of opzet?

Op 7 december werd het lichaam van de 18-jarige Nederlandse Ivana Smit levenloos aangetroffen op …

Lees bericht
 • Home
 • Over ons
 • Rechtsgebieden
 • Onze mensen
 • Nieuws
 • Contact
 • Zaak aanmelden
 • Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 071 542 61 52!

  We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.

  Ik ga akkoord Lees meer