Contact opnemen?071 542 61 52
Contact opnemen via Whatsapp?06 38702299

Moeder 8-jarige Sharleyne alsnog vast vanwege flatdrama

17/10/2017

De politie heeft in Hoogeveen een 37-jarige vrouw aangehouden. Het gaat om de moeder van Sharleyne, het 8-jarige meisje dat in 2015 dood werd gevonden na een val uit een flat. De vrouw wordt verdacht van moord dan wel doodslag. De vrouw is gearresteerd op basis van nieuwe aanwijzingen, waaronder een nieuw forensisch rapport.

Nieuwe ernstige aanwijzingen
Het meisje overleed na de val van een flat op 8 juni 2015. Aanvankelijk werd gedacht dat het om een noodlottig ongeval ging, maar de vader van het meisje, Victor Remouchamps, geloofde dat niet en begon een zogeheten artikel-12 procedure.

Sharleynes moeder werd aanvankelijk niet vervolgd omdat het niet duidelijk was hoe het meisje was gevallen, en de vrouw zich op haar zwijgrecht beriep. Remouchamps begon daarop de rechtsgang om de moeder alsnog te laten vervolgen. Met succes. In maart besloot het gerechtshof in Leeuwarden dat de moeder van Sharleyne toch vervolgd moest worden voor moord of doodslag op haar dochter. Dit gebeurde nadat de vader een artikel 12 procedure had aangespannen.

‘Goed dat OM heeft doorgepakt’
Sindsdien zijn er nieuwe ernstige aanwijzingen opgedoken, en op grond daarvan is de vrouw gisteren gearresteerd. Zij wordt verhoord, en het Openbaar Ministerie hoopt dat de vrouw aan het eind van de week kan worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Advocaat Sébas Diekstra, die de vader bijstaat, laat weten dat zijn cliënt ‘opgelucht’ is door de aanhouding van de moeder. “Het is goed te vernemen dat het OM nu heeft doorgepakt. Een verdachte van een dergelijk ernstig levensdelict hoort een strafproces niet in vrijheid af te wachten.”

(RTL Nieuws)

Gerelateerde berichten

10jul

OM in hoger beroep in zaak Sharleyne

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep in de zaak Sharleyne. Het OM is …

Lees bericht
04jan

OM: ‘Moeder Sharleyne wurgde haar dochtertje voordat ze van flat viel’

Het achtjarige meisje Sharleyne overleed in 2015 na een val van een flat in Hoogeveen. …

Lees bericht

U kunt uw vraag of uw persoonlijke situatie vrijblijvend aan onze advocaten voorleggen.

  • Home
  • Over ons
  • Rechtsgebieden
  • Onze mensen
  • Nieuws
  • Contact
  • Zaak aanmelden
  • Neem contact met ons op

    Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 071 542 61 52!