Contact opnemen?071 542 61 52

Bioscoopmoorden: ‘Geen straf, wel TBS met dwangverpleging voor dader’ (Update)

27/10/2020

UPDATE: De rechtbank Noord-Nederland heeft op 27 oktober 2020 vonnis gewezen in de strafzaak tegen Ergün S. S. heeft bekend dat hij in de vroege ochtend van 26 oktober 2019 twee schoonmakers in een bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen door messteken om het leven heeft gebracht. Omdat er geen bewijs is dat S. gehandeld heeft met voorbedachte raad, is de rechtbank van oordeel dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan doodslag. De rechtbank heeft S. ook veroordeeld voor de vernieling van een auto en de gevel van een kartcentrum in Groningen op 7 oktober 2019.

Vandaag zitting bij de Groningse rechtbank voor de inhoudelijke behandeling van de zaak rondom de zogenoemde bioscoopmoorden. Verdachte Ergün S. stond daar terecht voor het doden van een man en zijn vrouw terwijl zij aan het schoonmaken waren in een bioscoop in Groningen. Dat de verdachte de beide slachtoffers heeft gedood staat inmiddels vast.

De vraag waar het in deze zaak met name om gaat is de mate waarin de feiten aan de verdachte toegerekend kunnen worden. De verklaringen van de verdachte zijn op z’n minst onsamenhangend te noemen. Hij dacht in die periode het computerspel Fortnite na te spelen en was bezig ,,zijn Iron Man pak aan het upgraden’’.

Verdachte bleek in die periode veel softdrugs te gebruiken en nam zijn medicatie niet of nauwelijks in. De rechtbank bleek hier zeer kritisch over gezien gezien de vragen die gesteld werden aan de verdachte en een deskundige. De officier van justitie leek echter niet heel kritisch en kwam al snel tot het oordeel dat er sprake is van volledige ontoerekeningsvatbaarheid. Zij vroeg de rechtbank de verdachte te ontslaan van alle rechtsvervolging en vorderde de oplegging van TBS met dwangverpleging.

De rechtbank doet 27 oktober uitspraak.

U kunt uw vraag of uw persoonlijke situatie vrijblijvend aan onze advocaten voorleggen.

  • Home
  • Over ons
  • Rechtsgebieden
  • Onze mensen
  • Nieuws
  • Contact
  • Zaak aanmelden
  • Neem contact met ons op

    Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 071 542 61 52!