Contact opnemen?071 542 61 52

Aangifte tegen Almelose kinderrechter wegens valsheid in geschrifte

05/11/2019

Advocaat Sébas Diekstra heeft op verzoek van vier cliënten vandaag aangifte gedaan tegen een kinderrechter in Almelo. Volgens Diekstra en zijn cliënten heeft de rechter aantoonbaar gelogen over het verloop van een zitting, waarvan de inzet de verlenging van de uithuisplaatsing van twee jonge kinderen was. Het bewijs van de veronderstelde leugens wordt volgens Diekstra geleverd door een heimelijke geluidsopname die van de zitting is gemaakt.

De besloten zitting werd gehouden op 11 februari jl. in het gerechtsgebouw in Almelo. De gemoederen liepen hoog op. Diekstra’s cliënten, de ouders van de beide kinderen (6 en inmiddels 2 jaar oud), beschuldigden de betrokken rechter aan het eind van de sessie van partijdigheid en gaven hun toenmalige advocaat opdracht de rechter te wraken. Deze heeft hier uiteindelijk gevolg aan gegeven.

De rechter zegt dat zij op dat moment de behandeling van de zaak al had gesloten en mondeling uitspraak had gedaan. Daarmee is het wrakingsverzoek te laat gedaan, meent zij. Niettemin gaf de rechter aan dat zij de wrakingskamer zou inschakelen.

Volgens de aangevers is er geen sprake van dat er al een uitspraak was gedaan en bewijst de audio-opname dat. Zij beschuldigen de rechter van valsheid in geschrift en mogelijk meineed.

De rechter heeft haar lezing van het verloop van de zitting weergegeven in een brief aan de wrakingskamer. Zij constateert dat wraken niet meer kon, omdat zij al mondeling uitspraak had gedaan. Overigens ontkent zij dat zij partijdig is geweest. In het proces-verbaal van de zitting heeft de griffier van de rechter genoteerd dat het wrakingsverzoek is gedaan na het sluiten van de behandeling en de mondelinge uitspraak.

Gerelateerde berichten

U kunt uw vraag of uw persoonlijke situatie vrijblijvend aan onze advocaten voorleggen.

  • Home
  • Over ons
  • Rechtsgebieden
  • Onze mensen
  • Nieuws
  • Contact
  • Zaak aanmelden
  • Neem contact met ons op

    Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 071 542 61 52!