EN
Tel.: 071 542 6152
Sitemap
Tel.: 071 542 6152
Altijd het laatste nieuws uit de rechtspraktijk

OM Breda doet alsnog nader onderzoek dood Youri Bicker

OM Breda doet alsnog nader onderzoek dood Youri Bicker
23-11-2016
Het Openbaar Ministerie in Breda doet alsnog beperkt nader onderzoek naar de toedracht rond het overlijden van Bredanaar Youri Bicker. Dat zegt de advocaat van de ouders van Youri, Sébas Diekstra. Het OM bevestigt dit.
 
De ouders, Will en André Bicker zijn blij met dit bericht, meldt Diekstra. Ze willen het OM op geen enkele wijze in de wielen rijden en geven daarom op dit moment geen nadere reactie op het nieuws.
 
Onderzoek
Youri Bicker werd op 22 december 2011 dood gevonden in het water langs de Markkade in Breda. Het onderzoek werd afgesloten met de conclusie ‘noodlottig ongeval.’ De ouders hadden hier geen vrede mee omdat zij vermoeden dat er sprake kan zijn van een misdrijf.
Zij schakelden Diekstra in omdat ze het onderzoeksdossier wilden hebben. Dat mochten ze afgelopen dinsdag weliswaar inzien, maar ze mochten geen kopie meenemen, waarmee hen de mogelijkheid werd ontnomen om het voor nader onderzoek voor te kunnen leggen aan een externe deskundige.
 
Ombudsman
Diekstra benaderde daarom eerder deze week de Nationale Ombudsman met de vraag of hij het OM wilde verzoeken om het dossier beschikbaar te stellen.
Diekstra: „We zijn blij dat het OM nu zelf nader onderzoek toezegt en dat we het niet af hoeven dwingen.”
 
Diekstra vertegenwoordigt meerdere ouders in Nederland die net als de Bickers een kopie van het onderzoek naar de dood van hun kind willen krijgen. Dat leidde recent tot Kamervragen.
 
Het is de verwachting dat de minister van Veiligheid en Justitie nog deze week schriftelijk reageert.

(Algemeen Dagblad/BN DeStem)


Terug