EN
Tel.: 071 542 6152
Sitemap
Tel.: 071 542 6152
Altijd het laatste nieuws uit de rechtspraktijk

Onderzoek naar dood jonge kapiteins gesloten

Onderzoek naar dood jonge kapiteins gesloten
19-11-2016
Het onderzoek naar de toedracht van een ernstig bootongeval in de haven Port Grimaud, vlak bij SaintTropez, waarbij twee jonge Nederlandse schippers om het leven kwamen, is door het Franse parket gesloten. Dat laten de advocaten van de nabestaanden van één van de slachtoffers weten.

De jongens waren in dienst van de Nederlandse bouwer van luxe motorjachten Wajer & Wajer. Op 19 september vorig jaar knalden zij met hun rubberboot in de haven van het Zuid-Franse Port Grimaud op een ankerketting van een voor anker liggend schip.

Een derde opvarende, ook een Nederlandse schipper, overleefde het scheepsdrama. De jongens waren na een avondje stappen in hun boot op weg naar huis. Aanvankelijk zaten ze met vier man in hun rubberboot. Nadat een van hen aan wal was afgezet, voeren zij met zijn drieën verder door de nacht.

Het is volgens advocaten Sébas Diekstra en Robert van der Laan die de nabestaanden van Niels van der Ploeg bijstaan, één van de slachtoffers, nog onduidelijk waarom het Franse parket het onderzoek nu al heeft gesloten.
 
„Met name omdat de exacte toedracht van het ongeval nog altijd niet vast is komen te staan. Er zal tekst en uitleg worden gevraagd aan de Franse autoriteiten’’, aldus de advocaten.

(Hart van Nederland)


Terug