EN
Tel.: 071 542 6152
Sitemap
Tel.: 071 542 6152
Altijd het laatste nieuws uit de rechtspraktijk

Ouders overvaren Hugo (9) doen aangifte

Ouders overvaren Hugo (9) doen aangifte
17-10-2016
Niet een volwassene, maar een jongetje zou aan het roer hebben gestaan van de boot die de 9-jarige Hugo in augustus dodelijk overvoer op de Reeuwijkse Plassen. Dat stelt de advocaat van de nabestaanden op basis van zeven nieuwe getuigenverklaringen. De nabestaanden doen aangifte bij het Openbaar Ministerie: ze willen dat het onderzoek naar de dood van de jongen wordt heropend.

De 9-jarige Hugo overleed nadat hij op de Reeuwijkse Plassen uit een boot was gevallen en daarna werd geraakt door de schroef van de boot waarin hij meevoer.
 
Het OM was na eerder onderzoek tot de conclusie gekomen dat sprake was van een noodlottig ongeval en een technisch mankement. De nabestaanden trekken dit in twijfel na verklaringen van zeven nieuwe getuigen, heeft de advocaat van de nabestaanden laten weten.

,,De getuigen verklaren dat het slachtoffer eerst van boord is gevallen en dat het vaartuig vervolgens met hoge snelheid naar achteren is gevaren. Een aantal van hen heeft verklaard dat er een klein jongetje achter het roer stond", aldus de advocaat van de nabestaanden Sébas Diekstra. Hij doet vandaag samen met advocaat Robert van der Laan aangifte namens de nabestaanden.

Volgens het onderzoek van het OM stond er een volwassen man achter het roer, maar uit de verhalen van de getuigen blijkt dat die man op een andere boot was tijdens de aanvaring. ,,Hierdoor komt de conclusie dat er sprake is van een noodlottig ongeval ter discussie te staan en zijn er meer dan voldoende aanknopingspunten om aan te nemen dat er mogelijk sprake is van een strafbaar feit.''

De 9-jarige Hugo was op 25 augustus met een ander gezin gaan varen in Reeuwijk. Hij viel overboord en werd daarna geraakt door de schroef van de boot. Daarbij raakte hij zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. Het OM oordeelde een week later dat een technisch mankement de oorzaak was van het ongeval en dat de bestuurder daarom niet vervolgd wordt.

(Algemeen Dagblad/ANP)Terug