EN
Tel.: 071 542 6152
Sitemap
Tel.: 071 542 6152
Altijd het laatste nieuws uit de rechtspraktijk

Financiële steun voor Utrechter na link Holleeder-dossier

Financiële steun voor Utrechter na link Holleeder-dossier
13-07-2016
Utrechter Sebastiaan Beens die in april een link op zijn website zette naar de geheime dossiers in de strafzaak tegen Willem Holleeder, krijgt een tegemoetkoming in zijn kosten.
 
Beens werd aangeklaagd door de Staat, waarna de rechter bepaalde dat hij de link moest verwijderen. Beens is inmiddels in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak.
 
Het Persvrijheidfonds heeft besloten om Beens tegemoet te komen in de kosten die hij moet maken voor de rechtszaak. Volgens het fonds vormt de uitspraak een beperking op het uitoefenen van het vak van journalist. 
 
Ook de journalistenvakbond NVJ hekelt de uitspraak. Volgens de vereniging is de beperking te breed geformuleerd, waardoor Beens volledig de mond wordt gesnoerd.
 
De advocaten van Beens, Sébas Diekstra en Jennifer Tason Avila, laten weten dat het opgelegde verbod een onevenredige beperking van zijn vrijheid van meningsuiting oplevert. ''Onze cliënt vindt het onacceptabel dat hem verboden wordt verwijzingen naar de zogenoemde Holleeder-verklaringen op zijn website te plaatsen. Hij is er stellig van overtuigd dat het enkele plaatsten van hyperlinks in dit geval niet onrechtmatig is, mede omdat de verklaringen ook zonder zijn verwijzing vrij toegankelijk waren via andere websites.''

(AD)


Terug