EN
Tel.: 071 542 6152
Sitemap
Tel.: 071 542 6152
Altijd het laatste nieuws uit de rechtspraktijk

Aantal meldingen ernstige ongevallen bij Defensie stijgt

Aantal meldingen ernstige ongevallen bij Defensie stijgt
16-06-2016
Sinds 2011 is het aantal meldingen van ernstige bedrijfs- en dienstongevallen bij Defensiepersoneel aanzienlijk gestegen.

Vorig jaar werden 155 meldingen gedaan, in 2011 waren dat er nog 98, zo blijkt uit stukken van het Ministerie van Defensie, die in handen zijn van NU.nl.
 
Het gaat om ongevallen waarbij Defensiepersoneel lichamelijk letsel oploopt, of in enkele gevallen zelfs overlijdt. Ook worden incidenten met milieuschade en materiële schade meegerekend.
 
In het overzicht van meldingen zijn blessures tijdens oefeningen, verkeersongevallen, verwondingen vanwege te heet voedsel, diefstallen en zelfs pogingen tot zelfdoding terug te lezen.
 
Bezuinigingen
Advocaten Sébas Diekstra en Robert van der Laan staan jaarlijks vele militairen bij die betrokken zijn geraakt bij ernstige incidenten tijdens hun dienstuitvoering. Zij zien een verband tussen de bezuinigingen bij Defensie en het stijgende aantal meldingen.
 
"Dat is onacceptabel. Geld mag mag nooit een overweging zijn als het gaat om de veiligheid van de mannen en vrouwen die ons land verdedigen’’, zeggen de advocaten.
 
Defensie zelf stelt dat de stijging van het aantal voorvallen gunstig is. Medewerkers zouden zich vrij voelen om voorvallen te melden. Daarnaast constateert Defensie dat het aantal incidenten in de ernstigste categorie redelijk stabiel blijft.
 
(NU.nl)


Terug