EN
Tel.: 071 542 6152
Sitemap
Tel.: 071 542 6152
Altijd het laatste nieuws uit de rechtspraktijk

Strafbeschikking ontvangen? Verzet binnen twee weken!

Strafbeschikking ontvangen? Verzet binnen twee weken!
Vul hieronder het formulier in en wij zullen u zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
 
 
 
Heeft u een strafbeschikking ontvangen van het Openbaar Ministerie? Dan heeft u slechts twee weken de tijd om in verzet te gaan. Gaat u niet tijdig in verzet dan komt de straf definitief vast te staan en gaat men er daarmee ook vanuit dat u schuldig bent.
 
De officier van justitie legt u met een strafbeschikking een straf op zonder tussenkomst van een rechter. Bij de strafbepaling wordt in de regel ook geen rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden, daar de zaak wordt beoordeeld op de stukken die aanwezig zijn in het (politie)dossier.
 
Zodra een strafbeschikking komt vast te staan, kan dat gevolgen hebben voor uw toekomst. Zo kan bijvoorbeeld een zogeheten Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) worden ingetrokken of geweigerd, wat weer gevolgen kan hebben voor bijvoorbeeld uw werk.
 
Als een een strafbeschikking heeft ontvangen kunt u vrijblijvend uw zaak met ons bespreken en kunnen wij desgewenst verzet voor u instellen.

Gelet op de relatief korte termijn van twee weken adviseren u daar niet mee te wachten en direct contact met ons op te nemen. Via het contactformulier op deze website kunt u ook direct uw strafbeschikking aan ons verzenden.

Wij werken ook op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (Pro Deo)!


Terug