EN
Tel.: 071 542 6152
Sitemap
Tel.: 071 542 6152
Altijd het laatste nieuws uit de rechtspraktijk

Zaak Lesley Timmer in 'Vermoord in het buitenland'

Zaak Lesley Timmer in 'Vermoord in het buitenland'
11-05-2016
Op zondag 29 mei 2016 zal de zaak Lesley Timmer worden behandeld in een uitzending van het RTL4-programma ‘Vermoord in het buitenland’.

In dit nieuw programma van John van den Heuvel gaat hij samen met nabestaanden van verschillende moordzaken naar het buitenland, om daar antwoorden op meerdere vragen te krijgen.

Van den Heuvel vindt het noodzakelijk dat er meer aandacht aan wordt besteed. "Er zijn Nederlandse mensen in het buitenland vermoord en veel nabestaanden hebben niet de antwoorden gekregen op hun vragen. Ze hebben niet echt een idee over wat zich heeft afgespeeld, bijvoorbeeld", licht de journalist toe.

"Soms worden er lichamen niet vrijgegeven, soms is het niet duidelijk wie de daders zijn", vervolgt hij. "Ik ga dus die nabestaanden proberen te helpen. Het is buitengewoon ingrijpend."

De zaak Lesley Timmer
Lesley Timmer, een achttienjarige vwo-scholier verdween in juni 2010 plotseling. Enkele dagen later werd hij dodelijk gewond aangetroffen onder de Kennedybrug in het Belgische Luik. Zijn voeten en handen waren met zijn eigen schoenveters aan elkaar gebonden.

Ernstige fouten
Er zijn ernstige fouten gemaakt rond de vermissing en vermeende zelfdoding van de jonge Lesley Timmer uit Delft. Dat zegt advocaat Sébas Diekstra, die de familie van Timmer bijstaat.
Diekstra wil een nieuw onderzoek. Hij wijst erop dat de politie niets heeft gedaan met informatie die vader René Timmer gaf bij de aangifte van vermissing van zijn zoon. Namelijk dat de scholier de maanden voor zijn verdwijning angstig was en zich erg bedreigd voelde.

In de zaak is volgens Diekstra meer misgegaan. Zo concludeerde een naar België afgereisde Nederlandse politieman volgens hem heel snel en zonder verder onderzoek dat het zelfmoord geweest moest zijn. Ook zou de Nederlandse politie aan de Belgische politie hebben doorgegeven dat de scholier psychische klachten had, maar ontbrak daar volgens de vader van Timmr iedere onderbouwing voor.

De Nederlandse politie registreerde de vermissing bovendien in een verkeerd systeem. Daardoor kon het gebeuren dat Lesley een maand lang ongeïdentificeerd in een Belgische koelcel lag, voordat zijn familie erachter kwam dat hij in Luik was gevonden.

(ANP/NU.nl/RTL4)


Terug