EN
Tel.: 071 542 6152
Sitemap
Tel.: 071 542 6152
Altijd het laatste nieuws uit de rechtspraktijk

Opnieuw zoektocht naar vermiste Pool in Rotterdam

Opnieuw zoektocht naar vermiste Pool in Rotterdam
10-03-2016
De politie zoekt donderdag opnieuw in de Nieuwe Maas naar de vermiste Tomasz Kosmala. De Pool (20) verdween in de nieuwjaarsnacht, vlak na het nationale vuurwerk op de Erasmusbrug.

De advocaat van de familie kondigde woensdag aan een eigen onderzoek te beginnen naar Tomasz' verdwijning. Oud-rechercheurs gaan de zaak tegen het licht houden, laat advocaat Sébas Diekstra weten. ,,We willen twee maanden later niet meer vertrouwen op het woord van het Openbaar Ministerie dat het onderzoek nog loopt."

Hij heeft het OM gevraagd het dossier in te zien. Dat is geweigerd, juist omdat het onderzoek naar de verdwijning van Tomasz volgens het OM nog loopt.

Dat donderdag opnieuw in het water naar het lichaam van Tomasz wordt gezocht, heeft niets te maken met de kritiek die de familie de afgelopen weken uitte op het politie-onderzoek, zegt een woordvoerder van de Rotterdamse politie. ,,Dit is een stap die we altijd zetten als er iemand verdwijnt. Als er één zaak is waarin we alles op alles zetten, dan is het deze wel."

De ouders van Tomasz vinden dat de politie zich teveel richt op het scenario dat hun zoon in het water is gevallen en is verdronken. Zij hebben getuigen gevonden die hem in de oudjaarsnacht nog hebben gezien in Rotterdam-Zuid. Tomasz zou een hoofdwond hebben gehad en zou door anderen ondersteund zijn. Zijn familie heeft aangifte gedaan van een misdrijf.

(AD/Rotterdams Dagblad)


Terug