EN
Tel.: 071 542 6152
Sitemap
Tel.: 071 542 6152
Altijd het laatste nieuws uit de rechtspraktijk

Nieuw SBS6-programma "Moord of Zelfmoord?"

Nieuw SBS6-programma
02-03-2016
In het nieuwe programma Moord of Zelfmoord? onderzoekt misdaadjournalist Kees van der Spek samen met advocaat Sébas Diekstra cases die door politie bestempeld zijn als zelfmoord. Familie en geliefden van de overledene trekken deze conclusie echter in twijfel. Zij blijven rondlopen met de slopende vraag: wat is er gebeurd? Moord of Zelfmoord?
 
Van der Spek en Diekstra worden ondersteund door een team van oud-rechercheurs, forensisch pathologen en artsen. Zowel op juridisch als forensisch vlak onderzoeken ze alle mogelijkheden. Ze lopen sporen na en bewandelen opnieuw alle wegen in de hoop de zaak te kunnen heropenen of juist te kunnen sluiten, met een voor de nabestaanden acceptabele eindconclusie. Want pas als alles volledig is uitgezocht en de waarheid boven tafel is, kan de familie zich richten op het rouwproces.
 
“Het is een ingrijpend dilemma voor de nabestaanden. Zij kunnen jaren met enorme onzekerheid worstelen, omdat ze niet weten wat er die bewuste dag nou precies is gebeurd. De familie verdient een second opinion, als de politie besluit dat het om zelfmoord gaat. Je gunt iedereen zekerheid over de doodsoorzaak van hun geliefde of familielid”, aldus Van der Spek.
 
Advocaat Diekstra is gespecialiseerd in strafzaken en heeft bijzondere kennis en ervaring op het gebied van Cold Case-zaken. Diekstra: “Cruciale vragen blijven in veel van dit soort zaken bestaan over de momenten kort voor het overlijden van een dierbare. Maar er wordt te vaak geweigerd het nodige onderzoek te doen. Dat is verschrikkelijk voor de nabestaanden.”
 
Moord of Zelfmoord? is dit najaar te zien bij SBS6!

(ShowNieuws)


Terug