EN
Tel.: 071 542 6152
Sitemap
Tel.: 071 542 6152
Altijd het laatste nieuws uit de rechtspraktijk

In België overleden Nederlandse tiener opgegraven voor onderzoek

In België overleden Nederlandse tiener opgegraven voor onderzoek
02-02-2016
De in 2010 in België overleden Nederlandse tiener Lesley Timmer wordt opgegraven om meer onderzoek te doen naar zijn overlijden. De Nederlandse gemeente Teylingen heeft daar toestemming voor gegeven, laat de advocaat van de nabestaanden Sébas Diekstra weten. Timmer werd in 2010 zwaargewond aangetroffen onder een brug in Luik.

De advocaat van de familie van de achttienjarige jongen had gevraagd om het graf in Sassenheim (gemeente Teylingen, tussen Rotterdam en Amsterdam) te mogen openen. De dood van de scholier heeft in België de stempel zelfdoding gekregen. Maar de familie en advocaat Diekstra stellen dat er verdachte omstandigheden zijn rond de dood van de jongen. De opgraving zal deze maand nog plaatsvinden.

Lesley verdween op 7 juni 2010 in Delft en werd op 10 juni zwaargewond aangetroffen op het wegdek onder de Kennedybrug in Luik. Zijn handen en voeten waren met zijn eigen schoenveters aan elkaar gebonden. Korte tijd later overleed hij.
 
“Uitermate triest”
De nabestaanden zijn een eigen onderzoek begonnen omdat de Belgische autoriteiten de zaak hebben gesloten. “Het is uitermate triest dat als gevolg van het gebrekkige justitiële onderzoek de nabestaanden nu worden gedwongen hun dierbare op te graven”, aldus advocaat Diekstra.

Het is de bedoeling dat onderzoek wordt gedaan naar botbreuken. Dat is nodig om te kijken of de aangenomen val van de brug in Luik wel aannemelijk is of dat een val uit een rijdende auto ook een reëel scenario is. Forensisch patholoog Frank van de Goot liet eerder weten dat verwondingen die de scholier had, niet helemaal strookten met een val van de brug.

Het is nog altijd onduidelijk waar de jongen is geweest tussen 7 en 10 juni. Hij is voor het laatst getraceerd toen hij geld afhaalde in Roosendaal. Ook zijn er volgens Diekstra aanwijzingen dat Lesley in gezelschap was toen hij verdween, maar is niet duidelijk met wie hij dan samen was.

(Het Nieuwsblad)
 


Terug