EN
Tel.: 071 542 6152
Sitemap
Tel.: 071 542 6152
Altijd het laatste nieuws uit de rechtspraktijk

'Familie wil Lesley Timmer laten opgraven'

'Familie wil Lesley Timmer laten opgraven'
14-01-2016
Het lichaam van de in 2010 onder mysterieuze omstandigheden overleden Lesley Timmer (18) wordt mogelijk opgegraven om meer duidelijkheid te krijgen over zijn doodsoorzaak.

De advocaat van de nabestaanden, mr. Sébas Diekstra, bevestigt dat hij deze week een verzoek aan burgemeester van de gemeente Teylingen deed om het graf te openen en de stoffelijke resten na onderzoek later weer te laten herbegraven.

De familie van de jongen kan zich niet neerleggen bij de conclusie van de Belgische justitie dat Lesley Timmer op tien juni 2010 in Luik zelfmoord pleegde.

Vastgebonden
Het slachtoffer werd gevonden onder de Kennedybrug met zijn handen vastgebonden op zijn rug en ook zijn benen waren gekneveld. Het laatste levensteken van Lesley werd vastgelegd op foto tijdens een pintransactie drie dagen daarvoor.

Het reeds afgesloten en nogal karige Belgische dossier roept talloze vragen op. Zo is nog altijd onbekend met wie Lesley Timmer voor zijn dood allemaal contact had. Ook is onduidelijk waar hij was in de periode voor hij zwaargewond op het wegdek werd gevonden en hoe de jongen zelf zijn handen en voeten zou hebben gebonden. De Nederlandse autoriteiten stellen zich volgens Diekstra op het standpunt geen bemoeienis met het onderzoek te hebben.

„Als gevolg van het gebrekkige moordonderzoek en falen van de Belgische autoriteiten wordt mijn cliënt nu gedwongen om het graf van zijn zoon te openen”, aldus Diekstra. „Het is voor de nabestaanden onverteerbaar dat vanuit de autoriteiten geen enkel onderzoek meer wordt verricht, terwijl er nog zoveel vragen onbeantwoord zijn.”

Lesley’s lichaam ligt begraven op de algemene begraafplaats van de dorpskerk in Sassenheim. Als de burgemeester instemt met het verzoek zal forensisch patholoog dr. F. van de Goot het stoffelijk overschot onderzoeken. Hij wil met name botbreuken bestuderen om bepaalde scenario’s te kunnen bevestigen of uitsluiten.

Van de Goot deed ook onderzoek op verzoek van nabestaanden in de zaak van Dascha Graafsma, die in Hilversum onder een trein kwam. Een woordvoerster van de gemeente Teylingen bevestigt het verzoek te hebben ontvangen en geeft aan dat de burgemeester zo snel mogelijk een beslissing neemt.

(De Telegraaf)


Terug